Online taxatietarieven vergelijken, taxatie vergelijken of een taxateur vergelijken?

Indien u bezig bent met de taxatietarieven / taxatiekosten vergelijken, kwaliteit van de taxaties vergelijken of een taxateur vergelijken op het internet dan zult u merken dat dit vrij lastig is. Zo zijn er behoorlijk grote verschillen te vinden m.b.t. de hoogte van de taxatietarieven. Dit komt doordat vele taxateurs met een super voordelig taxatietarief verschijnen in Google waarbij achteraf blijkt dat zij geen all-in tarief hanteren.

De totale taxatiekosten voor het taxeren van uw woning bevatten niet alleen het honorarium van de taxateur (gewerkte uren van de taxateur, opleidings- en softwarekosten ed.) De kosten die zijn afgedragen aan externe partijen (gemeentelijke instanties, kadaster en NWWI) kunnen aan u worden doorberekend. Wij adviseren daarom om goed te kijken of alles is inbegrepen in het taxatietarief

Vaak komt u pas achter deze kosten als deze worden vermeld in het tekenen taxatieovereenkomst. Men zit op dat moment al te ver in het aankoopproces en kan meestal vanwege tijdgebrek niet het  taxatiekosten vergelijken weer opnieuw uitvoeren.

De taxatieovereenkomst met de hogere taxatiekosten wordt (min of meer) noodgedwongen maar geaccepteerd. De totale kosten kunnen zo maar eens het dubbele bedrag zijn van het online taxatie tarief!

Een specificatie van het totale taxatietarief

De taxatietarieven bij een woningtaxatie bestaan uit de volgende onderdelen:

 • Het honorarium van de taxateur
 • Alle bedragen die de taxateur heeft betaald aan gemeentelijke instanties en andere externe partijen voor het opvragen/inzien van alle benodigde gegevens om de juiste woningwaarde te kunnen vaststellen.
 • Kadasterkosten
 • NWWI validiekosten (indien u een gevalideerd rapport nodig heeft)
 • Mogelijke toeslagen
 • BTW

Wij hanteren enkel een toeslag boven onze all-in taxatietarieven bij spoedtaxaties, bijzondere objecten, combinatietaxaties en extra gegevens opvraag. Wij adviseren u in de onderstaande gevallen contact op te nemen met ons kantoor: 020-4535029. 

Altijd een deskundig en betrouwbaar taxatierapport

Wij leveren betrouwbare, vakkundige en voordelige taxatierapporten, die u altijd kan gebruiken voor het door u gewenste doel. U ontvangt bij ons altijd een nauwkeurige en betrouwbare indicatie van de waarde van uw woning.  Wij zijn inmiddels meer dan 16 jaar werkzaam als Register Makelaar Taxateur en daarom ook aangesloten bij het NWWI en ingeschreven als Register-Taxateur bij stichting VastgoedCert het NRVT. Onze taxaties vallen onder de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en we werken volgens de NEN2580 norm, (MVA), NWWI, Taxateursunie,, NRVT, stichting Vastgoedcert. en Validatienet.

Transparante taxatietarieven

Bij ons kunt u eenvoudig onze taxatiekosten vergelijken daar alle tarieven op de website staan vermeld. Ook kunt u onze taxateur vergelijken aan de hand van onze kwalificaties en ervaring.

Al onze taxatietarieven worden volledig transparant op onze website weergegeven. We hebben zelfs alle mogelijke toeslagen vermeld die bij een meer complexere woning taxatie kunnen voorkomen. Wij laten u sowieso altijd op voorhand weten wat de totale kosten van uw woningtaxatie zullen zijn mits u natuurlijk de taxatie door7 ons laat uitvoeren.

All-IN taxatietarieven

Bij Amstelstede wordt er een  all-in prijs voor de taxatie van uw woning gerekend en zitten de kosten voor het kadaster, de gemeentelijke leges, de validatiekosten en de BTW al in de prijs inbegrepen. Dus geen verassingen achteraf.  Op de pagina kosten van een woning taxatie vindt u een uitgebreide toelichting over kosten van externe partijen die andere taxateurs doorberekenen aan hun klanten.

Fiscaal voordeel

Het volledige taxatietarief is eenmalig aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. De kosten van de taxatie zijn fiscaal aftrekbaar in box 1, net als de kosten voor hypotheekadvies.

Complexe taxaties hebben een toeslag bovenop de ALL-IN taxatietarieven

Wij hanteren alleen een toeslag boven op onze all-in taxatietarieven bij spoedtaxaties, bijzondere objecten, bijzonder beheer, erfpachttaxaties combinatietaxaties en extra gegevens opvraag. Deze zijn toegelicht elders op deze pagina (na de prijstabellen en voorwaarden). De extra toeslag komt omdat er doorgaans extra documentatie moet worden geraadpleegd wat extra kosten aan externe partijen (gemeentelijke instanties, Kadaster) met zich meebrengt. Bovendien kost het inspecteren en rapporteren van meer gegevens ons ook veel meer tijd. Alle tarieven worden op deze pagina benoemd. Wij laten u altijd op voorhand weten wat de totale kosten van uw woningtaxatie zullen zijn mits u natuurlijk de taxatie door ons laat uitvoeren

Uw taxatierapport heeft u altijd snel in huis!

Wij kunnen altijd binnen enkele dagen de taxatie op locatie verzorgen. Nadat wij uw woning hebben geïnspecteerd ontvangt u het taxatierapport binnen 5 tot 8 werkdagen.

Wij kunnen ook tegen een toeslag met spoed uw taxatierapport leveren. Wij kunnen vaak dezelfde dag uw woning opnemen waarna u het taxatierapport binnen 24-48 uur ontvangt. De hoogte van de toeslag is 100% van het totaalbedrag (standaard, pand met meerdere woningen, NWWI). Bij een spoedtaxatie het taxatietarief dus dubbel in rekening gebracht.

Onze all-in taxatietarieven voor onze woningtaxaties

Tarieven woningtaxaties, vanaf 1 oktober 2021 Kosten
Woningtaxatie NHG, NWWI (actietarief)*** € 675,-
Woningtaxatie NHG, NWWI (voor en na verbouwing)*** € 750,-
Woningtaxatie NHG, NWWI nieuwbouw, toeslag *** € 150,-
Woningtaxatie woning in verhuurde staat: NWWI rapportage. voor één woning of appartement in verhuurde staat (mits toegestaan door geldverstrekker) vanaf € 775,-
Woningtaxatie woning in verhuurde staat: Commercieel vastgoed rapportage. Heel pand met meerdere woningen (geen aparte appartementsrechten maximaal vijf wooneenheden, op basis van huurwaarde. U krijgt in dit geval een rapport commercieel vastgoed (TMI) of een gevalideerd rapport (afhankelijk van de situatie, geen belegging en niet meer dan twee verhuurde woningen). Vanaf: € 1.210,-
Taxatie Bijzonder Beheer: Tarief in overleg. In overleg.
Woningtaxatie met spoed: (standaard, pand met meerdere woningen, NHG, NWWI) mist voldoende capaciteit beschikbaar. + 100%

De kortingen bij heropname en meerdere te taxeren objecten

Kortingen Kosten
 Korting  bij heropname binnen 6 – 12 maanden  €25,00
 Korting bij meerdere te taxeren objecten in één opname, met een maximum van 3 objecten waarover korting wordt verleend.  10 %  per rapportage/object
 Het kortingspercentage geldt niet voor de validatiekosten

Mogelijke toeslagen bovenop het all-in taxatietarief

Wanneer uw taxatie lijkt op een van de onderstaande situaties dan adviseren wij om telefonisch contact op te nemen met ons kantoor: 020-4535029

Hier volgt een overzicht van de meest voorkomende soorten taxaties waarbij een toeslag word gerekend.

Aanvullende voorwaarden ALL-IN taxatietarieven

Om gebruik te kunnen maken van onze voordelige all-in tarieven dient uw taxatie aan een aantal voorwaarden te voldoen.

 1. Het ALL-IN actietarief geldig tot nadere aankondiging.
 2. Wij werken onder de algemene voorwaarden van de NVM en richtlijnen van NRVT.
 3. De genoemde taxatietarieven gelden enkel voor een woonhuis of appartement, voor bedrijfsruimtes geldt een ander tarief. Deze vindt u onderaan deze pagina.
 4. Alle prijzen zijn inclusief BTW en inclusief alle kosten voor het kadaster, gemeentelijke instanties en het NWWI (indien u een gevalideerd taxatierapport nodig hebt). De extra kosten voor het opvragen van extra gegevens (bijv. milieu informatie of aktes) worden doorberekend.
 5. U ontvangt altijd voorafgaande de taxatie eerst een prijsopgave van de taxatiekosten op basis van de door u verstrekte gegevens. Mochten er bijzondere zaken naar voren komen tijdens de opname of uitwerking dan nemen wij daar contact met u over op.
 6. Indien u een spoed taxatie wilt laten uitvoeren met een gevalideerd taxatierapport dan zijn wij ook afhankelijk van de snelheid van NWWI. Wij zullen direct contact met het NWWI opnemen om te toetsen of zij snel een taxatierapport kunnen valideren
 7. Een gevalideerde taxatie wordt digitaal aangeleverd, voor papieren rapporten geldt een toeslag van € 50,00 voor 2 rapporten.
 8. Betaling geschiedt binnen 14 kalenderdagen, betaling via notaris bij passeren akte is mogelijk mits binnen 1 maand na datum rapport. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over de betalingscondities en en de toeslagen die worden gerekend indien u niet op tijd onze factuur betaald.
 9. Tussentijdse wijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Toeslagen bovenop het all-in tarief

Bij de meer complexe taxaties, spoed en/of bij bovengemiddelde taxatiekosten reken we een toeslag bovenop het all-in taxatietarief. Dit wordt hieronder toegelicht.

 1. In het all-in taxatietarief zijn alle gemiddelde taxatiekosten inbegrepen. Sommige instanties rekenen echter extreem bedragen voor het opvragen of inzien van gegevens over de omgeving van de woning. Ook bij bodem- en funderingsinformatie wordt er soms extreem hoge bedragen gerekend. Indien we bij het uitvoeren van uw taxatie veel meer kosten dan gemiddeld aan externe partijen dienen af te dragen, dan wordt het bovenmaatse deel aan u doorberekend.
 2. Wanneer er een diepgaander onderzoek nodig is waardoor we milieu- en specifieke bestemmingsplaninformatie dienen op te vragen dan worden deze kosten aan u doorberekend.
 3. Indien wij bijzondere objecten, woningen in verhuurde staat, woningen met bijzonder beheer moeten taxeren dan rekenen wij een toeslag. Dit geldt ook voor een spoedtaxatie of erfpachttaxatie. U vindt in de volgende paragraaf een toelichting van de verschillende soorten taxaties waarbij een toeslag wordt gerekend.

Tarieven bedrijfstaxaties

BOG taxatie, hiervoor spreken wij van te voren een taxatietarief af en deze is afhankelijk van het soort object, de grootte en de ligging. In onderstaande tabel vindt u onze minimale taxatietarieven, dit zijn vanaf prijzen. Voor bedrijfstaxaties is het aan te raden contact met ons op te nemen. Op onze website over de bedrijfsmatige taxaties vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Minimum taxatietarief, ingedeeld op soort bedrijfsbestemming

Bestemming van het zakelijk vastgoed object Kosten excl. BTW (21%) Kosten incl. BTW (21%)
BOG taxatieprijs voor bedrijfsruimtes  € 1500,00 € 1.815,00
BOG taxatieprijs voor kantoorruimtes  € 1700,00 € 2117,50
BOG taxatieprijs voor winkelruimtes  € 2000,00 € 2420,00
Voor combinatieobjecten (pand met meerdere kadastrale bestemmingen) geldt een toeslag

Toeslagen voor het wijzingen, annuleren en/of niet nakomen van de overeengekomen (betalings)condities

Annuleringen, wijzigingen, bijzondere situaties en extra wensen bij het taxatierapport Kosten
Annulering binnen 24 uur voor opname (rapport wonen)  € 150,00
Annulering na de opname (exclusief eventuele gemaakte validatiekosten) € 450,00
Geprinte rapporten naast digitaal gevalideerd rapport (per stuk)  € 25,00
Geprinte rapporten naast digitaal gevalideerd rapport (per stuk)  € 25,00
Heropname in verband met voltooien verbouwing binnen 6 maanden na opnamedatum vanaf (in bestaande rapport, mits toegestaan) € 325,00
Toevoegen verbouwing na uitbrengen rapport (binnen 6 maanden na opnamedatum) € 175,00
Heropname voor gevalideerd rapport*** € 750,00
Toeslagen bij de betaling via notaris en toeslagen wanneer u de factuur niet (op tijd) betaald
Kosten
Toeslag betaling via notaris tot 1 maand  Geen
Toeslag betaling via notaris tot 3 maanden € 25,00
Toeslag betaling via notaris tussen 3 en 6 maanden in overleg  € 75,00
Toeslag betaling via notaris tussen 6 en 9 maanden  € 125,00
Toeslag betaling via notaris tussen 9 en 12 maanden € 175,00
Toeslag bij te late betaling (na 2e herinnering) € 150,00
Toeslag bij doorgifte aan incassobureau, kosten incassobureau + factuurbedrag en daarboven een extra toeslag € 25,00