Online taxaties vergelijken, taxatiekosten vergelijken of een taxateur vergelijken?

Indien u bezig bent met de taxatietarieven vergelijken, kwaliteit van de taxaties vergelijken of een taxateur vergelijken op het internet dan zult u merken dat dit vrij lastig is. Zo zijn er behoorlijk grote verschillen te vinden m.b.t. de hoogte van de taxatietarieven. Dit komt doordat vele taxateurs met een super voordelig taxatietarief verschijnen in Google waarbij achteraf blijkt dat zij geen all-in tarief hanteren.

De totale taxatiekosten voor het taxeren van uw woning bevatten niet alleen het honorarium van de taxateur (gewerkte uren van de taxateur, opleidings- en softwarekosten ed.) De kosten die zijn afgedragen aan externe partijen (gemeentelijke instanties, kadaster en NWWI) kunnen aan u worden doorberekend. Wij adviseren daarom om goed te kijken of alles is inbegrepen in het taxatietarief

Vaak komt u pas achter deze kosten als deze worden vermeld in het tekenen taxatieovereenkomst. Men zit op dat moment al te ver in het aankoopproces en kan meestal vanwege tijdgebrek niet het  taxatiekosten vergelijken weer opnieuw uitvoeren. De taxatieovereenkomst met de hogere taxatiekosten wordt (min of meer) noodgedwongen maar geaccepteerd. De totale kosten kunnen zo maar eens het dubbele bedrag zijn van het taxatie tarief die online gevonden was.

Een specificatie van het totale taxatietarief

De taxatietarieven bij een woningtaxatie bestaan uit de volgende onderdelen:

 • Het honorarium van de taxateur
 • Alle bedragen die de taxateur heeft betaald aan gemeentelijke instanties en andere externe partijen voor het opvragen/inzien van alle benodigde gegevens om de juiste woningwaarde te kunnen vaststellen.
 • Kadasterkosten
 • NWWI validiekosten (indien u een gevalideerd rapport nodig heeft)
 • Mogelijke toeslagen
 • BTW

Wij hanteren enkel een toeslag boven onze all-in taxatietarieven bij spoedtaxaties, bijzondere objecten, combinatietaxaties en extra gegevens opvraag. Wij adviseren u in de onderstaande gevallen contact op te nemen met ons kantoor: 020-4535029. 

All-in taxatietarief zonder extra kosten

Bij ons kunt u eenvoudig onze taxatiekosten vergelijken daar alle taxatietarieven volledig transparant op de op deze pagina staan vermeld. Ook kunt u onze taxateur vergelijken aan de hand van onze kwalificaties en ervaring.

Bij Amstelstede wordt er een all-in prijs voor de taxatie van uw woning gerekend, waarbij alle kosten alle zijn inbegrepen. Zo heeft u geen extra (verborgen) kosten achteraf. De totale taxatieprijs bevat ook onze gemaakte kosten voor het opvragen van gegevens bij de gemeentelijke instanties en het kadaster. Bij het All-in taxatietarief  zijn het honorarium van onze taxateur, de validatiekosten van het NWWI en de BTW ook inbegrepen.

Enkele toeslagen bovenop standaard de all-in taxatietarieven

Wij hanteren alleen een toeslag boven onze all-in taxatietarieven bij spoedtaxaties, bijzondere objecten, combinatietaxaties en extra gegevens opvraag. Deze zijn toegelicht elders op deze pagina (na de prijstabellen en voorwaarden). De extra toeslag komt omdat er doorgaans extra documentatie moet worden geraadpleegd wat extra kosten aan externe partijen (gemeentelijke instanties, Kadaster) met zich meebrengt. Bovendien kost het inspecteren en rapporteren van meer gegevens ons ook veel meer tijd. Alle tarieven worden op deze pagina benoemd.Wij laten u altijd op voorhand weten wat de totale kosten van uw woningtaxatie zullen zijn mits u natuurlijk de taxatie door ons laat uitvoeren

Onze all-in taxatietarieven voor onze woningtaxaties

Tarieven woningtaxaties, vanaf 1 oktober 2021Kosten
= Enkel woonhuis of appartement, voor bedrijfsruimtes geldt een ander tarief. Alle prijzen zijn inclusief BTW en standaardleges en –kosten. Toeslag bijzonder object, indien er sprake is van een bijzonder object (bijv. extra groot, monument, afwijkend type, complexe bouw etc.) kan er een toeslag op het taxatietarief in rekening woren gebracht.
Woningtaxatie NHG, NWWI (actietarief)***€ 800,-
Woningtaxatie NHG, NWWI (voor en na verbouwing)***€ 900,-
Woningtaxatie NHG, NWWI nieuwbouw, toeslag ***€ 150,-
Woningtaxatie woning verhuurde staat: NWWI rapportage. voor één woning of appartement in verhuurde staat (mits toegestaan door geldverstrekker) vanaf€ 900,-
Woningtaxatie in verhuur de staat: Commercieel vastgoed rapportage. Heel pand met meerdere woningen (geen aparte appartementsrechten maximaal vijf wooneenheden, op basis van huurwaarde. U krijgt in dit geval een rapport commercieel vastgoed (TMI) of een gevalideerd rapport (afhankelijk van de situatie, geen belegging en niet meer dan twee verhuurde woningen). Vanaf:€ 1.210,-
Taxatie Bijzonder Beheer: Tarief in overleg.In overleg.
Woningtaxatie met spoed: (standaard, pand met meerdere woningen, NHG, NWWI) mist voldoende capaciteit beschikbaar.+ 100%

De kortingen bij heropname en meerdere te taxeren objecten

KortingenKosten
 Korting  bij heropname binnen 6 – 12 maanden €25,00
 Korting bij meerdere te taxeren objecten in één opname, met een maximum van 3 objecten waarover korting wordt verleend. 10 %  per rapportage/object
 Het kortingspercentage geldt niet voor de validatiekosten

Aanvullende voorwaarden voor het all-in tarief taxatie woning

Uitzonderingen waarbij het hanteren van de all-in taxatietarieven niet mogelijk zijn

Om gebruik te kunnen maken van onze voordelige all-in tarieven dient uw taxatie aan een aantal voorwaarden te voldoen. Uiteraard zijn er een aantal situaties waarbij wij helaas niet alleen het all-in tarief in rekening kunnen brengen. bovengemiddelde kosten.

* In dit vaste bedrag zijn een aantal kosten opgenomen, wij gaan hierbij uit van gemiddelde bedragen. Sommige instanties rekenen extreem hoge leges voor milieu, funderingsinformatie of bestemmingsplaninformatie. Indien er er specifieke bestemmingsplangegevens moeten worden opgevraagd en/of ingezien bij de gemeente worden de kosten daarvoor worden doorberekend. De kosten voor het opvragen van milieugegevens worden doorberekend aan de opdrachtgever.
Betaling binnen 14 kalenderdagen, betaling via notaris bij passeren akte is mogelijk mits binnen 1 maand na datum rapport. Aanmaning € 50,00.
** Bij NWWI zijn wij afhankelijk van de snelheid van NWWI.*** Gevalideerde taxatie wordt digitaal aangeleverd, voor papieren rapporten geldt een toeslag van € 50,00 voor 2 rapporten.

Aanvullende voorwaarden

* In het all-in taxatietarief zitten alle gemiddelde gemiddelde taxatiekosten inbegrepen. woning zijn de gemiddelde taxatiekosten inbegrepen. Sommige gemeentelijke instanties rekenen extreem hoge leges voor het opvragen of inzien van milieugegevens , bodem-, funderings- en/of specifieke kosten bestemmingsplaninformatie. Indien hierdoor de worden de kosten voor ons oneventredoor ons gemaakte kosten om uw taxatie uit te kunnen voeren veel hoger zijn dan de gemiddelde kosten die wij aan externe partijen per taxatie betalen, zullen wij deze kosten aan u doorberekenen. van uw taxatie veel hoger uitvallen dan de gemiddelde kosten die wij bij de woningtaxatie betalen aan externe partijen van uw huis bovenmaats worden dan zullen deze aan u worden doorberekend.Dit wordt voorafgaande van de taxatie door ons kenbaar gemaakt. 

U hebt volledig inzicht in alle door ons gemaakte kosten en voltooide werkzaamheden. Tevens maken we alle taxatietarieven direct kenbaar in de te tekenen taxatieovereenkomst. U kunt bij ons dus nooit verborgen extra kosten achteraf op uw factuur terugvinden! met achteraf

*** Gevalideerde taxatie wordt digitaal aangeleverd, voor papieren rapporten geldt een toeslag van € 50,00 voor 2 rapporten

Betaling geschiedt binnen 14 kalenderdagen, betaling via notaris bij passeren akte is mogelijk mits binnen 1 maand na datum rapport.

Aanmaning € 50,00.
Wij werken onder de algemene voorwaarden van de NVM en NRVT.
Tussentijdse wijzigingen en drukfouten voorbehouden.

* In dit vaste bedrag zijn een aantal kosten opgenomen, wij gaan hierbij uit van gemiddelde bedragen. Sommige instanties rekenen extreem hoge leges voor milieu, funderingsinformatie of bestemmingsplaninformatie. Indien er bestemmingsplangegevens moeten worden opgevraagd en/of ingezien bij de gemeente worden de kosten daarvoor worden doorberekend. De kosten voor het opvragen van milieugegevens worden doorberekend aan de opdrachtgever.
Betaling binnen 14 kalenderdagen, betaling via notaris bij passeren akte is mogelijk mits binnen 1 maand na datum rapport. Aanmaning € 50,00.
** Bij NWWI zijn wij afhankelijk van de snelheid van NWWI.
*** Gevalideerde taxatie wordt digitaal aangeleverd, voor papieren rapporten geldt een toeslag van € 50,00 voor 2 rapporten.

Mogelijke toeslagen bovenop het all-in taxatietarief

Wanneer uw taxatie lijkt op een van de onderstaande situaties dan adviseren wij om telefonisch contact op te nemen met ons kantoor: 020-4535029

Hier volgt een overzicht van de meest voorkomende soorten taxaties waarbij een toeslag word gerekend.

Vraag een gepersonaliseerde offerte aan!

Vraag nu uw gepersonaliseerde offerte aan!

Om een volledig gepersoniseerde offerte van uw taxatie te verkrijgen die de is gebaseerd op de juiste gegevens is het belangrijk om de situatie rondom de taxeren van de woning of bedrijfspand en uw specifieke wensen zo gedetailleerd mogelijk te omschrijven. Zo weet u zeker dat wij u een nauwkeurige prijsindicatie verstrekken.

Actietarief

Standaard (gevalideerd)
taxatierapport € 800,-

Bel ons

Ons telefoonnummer:
020-4535029

Mail ons

E-mailadres:
info@amstelstede.nl

Openingstijden

Maandag t/m Zaterdag
van 9:00 tot 10:00

Tarieven bedrijfstaxaties

BOG taxatie, hiervoor spreken wij van te voren een taxatietarief af en deze is afhankelijk van het soort object, de grootte en de ligging. In onderstaande tabel vindt u onze minimale taxatietarieven, dit zijn vanaf prijzen. Voor bedrijfstaxaties is het aan te raden contact met ons op te nemen. Op onze website over de bedrijfsmatige taxaties vindt u meer informatie over dit onderwerp.

Minimum taxatietarief, ingedeeld op soort bedrijfsbestemming

Bestemming van het zakelijk vastgoed objectKosten excl. BTW (21%)Kosten incl. BTW (21%)
BOG taxatieprijs voor bedrijfsruimtes € 1500,00€ 1.815,00
BOG taxatieprijs voor kantoorruimtes € 1700,00€ 2117,50
BOG taxatieprijs voor winkelruimtes € 2000,00€ 2420,00
Voor combinatieobjecten (pand met meerdere kadastrale bestemmingen) geldt een toeslag

Altijd een betrouwbaar taxatierapport

Wij kunnen met zekerheid zeggen dat u onze taxatierapporten voor het door u gewenste doel kunt gebruiken. U ontvangt bij ons altijd een nauwkeurige indicatie van de waarde van uw woning. Wij leveren betrouwbare, vakkundige en voordelige taxatierapporten. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat u onze taxatierapporten voor het door u gewenste doel kunt gebruiken. Wij zijn inmiddels meer dan 16 jaar werkzaam als Register Makelaar taxateur en daarom ook aangesloten bij het NWWI en ingeschreven als Register-Taxateur bij het NRVT.

Fiscaal voordeel

Het volledige taxatietarief is eenmalig aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. De kosten van de taxatie zijn fiscaal aftrekbaar in box 1, net als de kosten voor hypotheekadvies.

Onze NWWI taxateur / NRVT taxateur is er voor u

Onze NWWI taxateur / NRVT taxateur staat voor u klaar en is bereid om al uw vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op om de NWWI taxatie / NRVT taxatie door te spreken om zo een gepersonaliseerde offerte te kunnen ontvangen.

Uiteraard kunnen we ook gelijk een afspraak in plannen voor het uitvoeren van de fysieke taxatie op locatie. Na het voltooien van de NWWI taxatie / NRVT taxatie op locatie ontvangt u binnen 5 tot 7 werkdagen het door u gewenste taxatierapport.

U kunt ons telefonisch en/of via e-mail bereiken. Tevens kunt u het online contactformulier gebruiken om al uw vragen te stellen of direct een gepersonaliseerde taxatieofferte aanvragen.

Bel ons

Telefoonnummer:
020-4535029

Mail ons

E-mailadres:
info@amstelstede.nl

Contacteer ons om uw woning te laten taxeren in Amsterdam

Stel al uw vragen middels het online contactformulier. U kunt ook direct een taxatie offerte aanvragen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

  Voorletters*
  Achternaam*
  Telefoonnummer*
  E-mailadres*
  Gegevens van het te taxeren object
  Straatnaam + huisnr.
  Postcode
  Plaats
  Gewenste taxatie*

  Aankooprijs in euro's
  Eventuele opmerkingen

  Toeslagen voor het wijzingen, annuleren en/of na nalaten van de overeengekomen (betalings)condities

  Specifieke toeslagen: Annuleringen en wijze van opleveren van het taxatierapportKosten
  Annulering binnen 24 uur voor opname (rapport wonen) € 15,00
  Annulering na de opname (exclusief eventuele gemaakte validatiekosten)€ 500,00
  Geprinte rapporten naast digitaal gevalideerd rapport (per stuk) € 25,00
  Geprinte rapporten naast digitaal gevalideerd rapport (per stuk) € 25,00
  Omzetten van niet gevalideerd wonen naar gevalideerd rapport (inclusief validatiekosten) mits rapport niet ouder dan 6 maanden en door ons opgemaakt (en toegestaan door NWWI)€ 175,00
  Wijziging achteraf zonder opname ter plaatse, bij bezoek aan de woning geldt heropnametarief€ 150,00
  Heropname in verband met voltooien verbouwing binnen 6 maanden na opnamedatum vanaf (in bestaande rapport, mits toegestaan)€ 325,00
  Toevoegen verbouwing na uitbrengen rapport (binnen 6 maanden na opnamedatum)€ 175,00
  Heropname voor gevalideerd rapport***€ 750,00
  Specifieke toeslagen: Betaling via notaris en extra kosten voor het niet nakomen van betalingsconditiesKosten
  Toeslag betaling via notaris tot 1 maand Geen
  Toeslag betaling via notaris tot 3 maanden€ 500,00
  Toeslag betaling via notaris tussen 3 en 6 maanden in overleg € 25,00
  Toeslag betaling via notaris tussen 6 en 9 maanden € 25,00
  Toeslag betaling via notaris tussen 9 en 12 maanden€ 175,00
  Toeslag bij te late betaling (na 2e herinnering)€ 150,00
  Toeslag bij doorgifte aan incassobureau, kosten incassobureau + factuurbedrag en daarboven een extra toeslag€ 25,00