NWWI Taxateur/ NRVT Taxateur – Bijna alle soorten woning- en bedrijfstaxaties

Altijd een voordelig, vakkundig, betrouwbaar (gevalideerd) taxatierapport

Amstelstede verzorgd als NWWI taxateur & NRVT taxateur al meer dan 14 jaar bijna alle soorten woning- en bedrijfstaxaties. Woning taxaties worden het meest uitgevoerd en deze zijn ook onder te verdelen in diverse soorten taxaties. Daar wij als Register Makelaar en Tatateur werken volgens de erkende Europese en Nederlandse taxatie normen, regels en richtlijnen kunt met een gerust hart ook de zeer complexe taxaties aan ons overlaten.

Wij leveren altijd betrouwbare, voordelige en deskundige samengestelde taxatierapporten waarbij u de keuze heeft uit een NWWI gevalideerde taxatierapport of een volledig naar uw wensen aangepast, niet gevalideerde taxatierapport..Wat voor soort taxatierapport u ook kiest, de kwaliteit van onze taxaties en daarmee ieder opgeleverde taxatierapport blijft hetzelfde en is uitermate goed te noemen.

Wanneer heeft u een NWWI taxatie / NRVT taxatie nodig?

Er zijn diverse omstandigheden op te noemen waarvoor men een NWWI taxatie / NRVT taxatie laat uitvoeren Wat het doel van de taxatie ook is, als NRVT taxateur / NWWI taxateur verzorgen wij voordelige, vakkundige en betrouwbare (gevalideerde) taxatierapporten die u gegarandeerd voor het door u gewenste doel.

Woningtaxatie kosten & Doelstelling taxatie

Er zijn diverse redenen te benoemen waarvoor men een woningtaxatie wilt laten uitvoeren. Wat het doel van de taxatie ook is, als NRVT taxateur / NWWI taxateur  heeft u gegarandeerd een voordelig, vakkundig en betrouwbaar (gevalideerd) taxatierapport die u gegarandeerd voor het door u gewenste doel. Hier volgt een opsomming van meest voorkomende redenen:

NRVT Taxateur

Een NRVT taxateur is een gekwalificeerde taxateur die werkt volgens erkende regels en richtlijnen. Wij zijn een NRVT taxateur (Register-taxateur) en werken bij een NRVT taxatie conform de gedrags- en beroepsregels en internationale en Europese standaarden. Het NRVT bewaakt en waarborgt de kwaliteit en vakbekwaamheid bij de NRVT taxatie van Register-Taxateurs. Het NRVT taxateur wordt geregistreerd in het centraal register van NRVT. Wanneer u uw huis laat taxeren door een NRVT taxateur dan weet u zeker dat het taxatierapport objectief en onafhankelijk tot stand is gekomen en dat de NRVT taxatie vakkundig is uitgevoerd.

De Register-Taxateur die tot de kamer Wonen is toegelaten dient aan NRVT aan te kunnen tonen dat hij per jaar ten minste tien taxaties ten aanzien van Wonen heeft verricht die in overeenstemming met de daarvoor geldende vereisten zijn uitgevoerd

NWWI gevalideerde taxatierapporten

Een NWWI taxatie kunt u laten uitvoeren voor diverse doeleinden. U wilt bijvoorbeeld een woning (ver)kopen, uw woning verbouwen of uw hypotheek oversluiten. Financiers, hypotheekintermediairs en consumenten kunnen bij het NWWI validatie instatuut terecht voor transparante informatie over de waarde van woningen.

NWWI Taxateurs moeten aan strenge voorwaarden voldoen. Zoals u van onze NWWI taxateur mag verwachten voldoen wij aan de uitgebreide kwaliteitseisen en wordt uw NWW taxatierapport volgens de Europese NWWI taxatie regels en richtlijnen opgesteld. U kunt als consument er zeker van zijn dat onze NWWI taxateur een NWWI taxatierapport oplevert met de juiste woningwaarde, aangepast aan de actuele marktomstandigheden.Dit zijn natuurlijk belangrijke financiële beslissingen die u niet elke dag maakt. Het is daarom van belang dat de NWWI taxatie betrouwbaar, objectief en kwalitatief wordt uitgevoerd. Bij de meeste kredietverstrekkers wordt de NWWI validatie door de stichting NWWI verplicht, zeker als u een NHG hypotheek wil afsluiten.

Op dit moment geldt er een NWWI taxatietarief. Bij ons betaalt u geen bijkomende validatiekosten, kosten voor NWWI taxaties, u betaalt enkel een toeslag indien er bijzondere omstandigheden zich voordoen waardoor onze NWWI taxateur meer tijd kwijt is en/of extra documentatie moet opvragen die onze NWWI taxatie kosten verhogen. Als dit het geval is worden de bovengemiddelde NWWI taxatie kosten aan u doorberekend.

NHG taxatie

Voor het verkrijgen van NHG (nationale hypotheekgarantie) worden extra strenge eisen gesteld aan het NHG taxatierapport. De NHG taxatie moet altijd gevalideerd worden door de stichting NWWI en voldoen aan de NHG norm. Vele banken stellen dezelfde eisen aan alle overige taxatierapporten. Rapporten worden centraal opgeslagen na de verplichte NWWI validatie door een onafhankelijke instelling en referentiepanden dienen in het rapport met adres en toelichting vermeld te worden.

Taxaties bijzonder beheer

Wij verzorgen ook taxaties Bijzonder Beheer. Dit zijn in het algemeen taxaties ten behoeve van financiële instellingen waarbij er lange tijd geen rente en aflossing is betaald. Vaak verkeren de eigenaren van het ontroerend goed in zwaar weer.

Taxatie woning in verhuurde staat

Wij verzorgen ook taxaties voor woningen in verhuurde staat. Er kan in een aantal gevallen een gevalideerd NWWI verhuurde staat taxatierapport worden geleverd. Als er meer dan 2 verhuurde woningen in 1 pand zijn en de eigenaar woont niet in een woning in het pand dan is een normale woning taxatie met validatie niet mogelijk. Dan maken wij een niet gevalideerd rapport wonen of rapport model commercieel vastgoed, dit is afhankelijk van de wensen van de geldverstrekker.

Een taxatie voor woningen in verhuurde staat wordt veelal gezien als beleggingspand en wordt de waarde van bijvoorbeeld een complex met verhuurde woningen wordt anders bepaald dan een woning waarin u zelf woont.

Bedrijfsmatige taxaties

Amstelstede Makelaardij verzorgt ook taxaties ten behoeve van bedrijfsoverdracht en voor het aan- en verkopen van een bedrijfspand. Ook taxaties ten behoeve van minnelijke waardering, fiscus en/of veiling behoren tot de mogelijkheden. Verder voeren wij ook erfpachttaxaties uit. Voor bedrijfsmatige taxaties verwijs ik u naar onze zakelijke website https://www.bogtaxaties.nl.

Ook taxeren wij bijzondere objecten en/of bij bijzondere situaties

Ook voor bijzonder situaties kunnen wij vaak een taxatieoplossing bieden. Als er sprake is van een bijzonder object (bijv. extra groot, monument, afwijkend type, complexe bouw etc.) kan er een toeslag op het taxatietarief in rekening worden gebracht. Omdat iedere bijzondere situatie anders is ontvangt u altijd een offerte op maat. Wij raden u dan ook aan om contact met ons op te nemen zodat we uw specifieke taxatieopdracht kunnen bespreken zodat we u gelijk een indicatie van de taxatiekosten kunnen geven.

Onze NWWI taxateur / NRVT taxateur verzorgt ook spoedtaxaties

Indien u haast heeft bij het verkrijgen van een (gevalideerd) taxatierapport dan kunt u ook een spoedtaxatie bij ons aanvragen. Wij kunnen u dan vaak dezelfde dag of in ieder geval binnen 24 uur van dienst zijn en de taxatie op locatie uitvoeren. Hiervoor geldt een toeslag van 100 % over het totaalbedrag.

Om u zo snel mogelijk uitsluitsel te geven of wij inderdaad de mogelijkheid hebben om uw spoedtaxatie te realiseren, raden wij aan telefonisch contact met ons op te nemen op: 020 3545029. Zo weet u gelijk of wij op dat moment de capaciteit hebben en onze taxateur inderdaad beschikbaar is om met spoed uw NWWI taxatie, NRVT taxatie of een van onze andere soorten taxaties uit te voeren.

Omdat wij tevens afhankelijk zijn van een aantal externe partijen zullen wij bij hen verifiëren of zij de benodigde stukken direct kunnen aanleveren. Indien u een gevalideerde taxatierapport nodig heeft zullen wij ook met het NWWI moeten overleggen of zij in de gelegenheid zijn om, na het verzorgen van uw NWWI taxatie of NRVT taxatie, de validatie snel uit te voeren.

Wij kunnen snel schakelen en kunnen u dan ook binnen enkele uren na het telefonische overleg laten weten of alle partijen meewerken. Indien dit het geval is kunnen wij u gelijk een nauwkeurige tijdsindicatie geven en gelijk de afspraak inplannen om de spoedtaxatie uit te voeren.

Onze kwaliteitsgaranties

Onze taxateur is een zeer ervaren Register Makelaar Taxateur die is ingeschreven bij het NRVT en VastgoedCert bij de kamers Wonen en Bedrijfsmatig vastgoed. Wij zijn tevens aangesloten bij de NVM (Nederlandse vereniging van Makelaars), MVA (Makelaarsvereniging Amsterdam) en uiteraard als Register Makelaar geregistreerd bij de Stichting VastgoedCert. Verder zijn wij MVA-erfpacht taxateur.

Als NWWI / NRVT taxateur taxeren wij altijd volgens de huidige erkende Europese taxatiestandaarden, regels en richtlijnen. Onze taxaties vallen onder de norm die het NRVT en hypotheekverstrekkers hanteren en zijn ook in lijn met de voorwaarden voor de NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

Hierdoor ontvangt u gegarandeerd een kwalitatief hoogstaand taxatierapport die de juiste woningwaarde weergeeft.

Wilt u meer informatie over de woning taxatie kosten of direct een taxatie aanvragen?

Indien u meer vragen heeft over de woning taxatie kosten en natuurlijk ook als u direct een taxatie wilt aanvragen dan staan wij graag te woord. 

Actietarief

Taxatierapport
slechts € 675,-

Bel ons

Ons telefoonnummer:
020-4535029

Mail ons

E-mailadres:
info@amstelstede.nl

Openingstijden

Maandag t/m Zaterdag
van 9:00 tot 18:00

Bureauwaardering als hybride taxatie

Per 1 juli 2021 is de bureauwaardering als hybride taxatievorm mogelijk. Een bureauwaardering betekent niets anders dan een digitale taxatie waarbij het object niet bij de locatie wordt getaxeerd en het taxatierapport wordt opgesteld aan de hand van de documentatie die te vinden is over de woning. Dit kan worden aangeboden als normale digitale taxatie zonder validatie, maar ook als NRVT bureauwaardering of NWWI bureauwaardering.

Brancheorganisaties NVM, Vastgoedpro en VBO introduceerden hiervoor het model Bureauwaardering, in afstemming met NRVT. Het model is gebaseerd op de EBA (European Banking Authority) richtsnoeren inzake de initiëring en monitoring van leningen.

Voor hybride taxaties gelden een aantal uitsluitingsgronden waardoor een aantal soorten objecten niet door een hybride taxatie kunnen worden getaxeerd, het betreft onder meer:

  • woningen op erfpacht- of opstalgrond,
  • een groot deel van appartementen,
  • objecten waar de bestemming meervoudig is,
  • objecten waarvan Fundermaps aangeeft dat er een verhoogd risico op funderingsschade is,
  • of de opgevraagde modelwaardes een afwijking van meer dan 10 % aangeven.

Daarnaast moet de geldverstrekker er mee instemmen dat er geen fysieke taxatie op locatie gaat plaatsvinden..

Gezien het feit dat de taxateur het object niet intern en extern opneemt en de taxatie op afstand moet waarderen, een rapport van ca. 5 pagina’s opstelt, zich moet baseren op modelwaardes waarvan de systematiek van de softwarematige berekening geheim is, er vaak geen juiste gegevens over maatvoering beschikbaar zijn (BAG is onvoldoende gezien de meetdefinitie van de BAG) en taxateur voor een bureauwaardering als hybride taxatie een lange periode verantwoordelijk is heeft ons doen beslissen deze vorm van dienstverlening niet aan te bieden.

Dit ook omdat wij professioneel gezien niet kunnen instaan voor dat waarvoor wij dan moeten tekenen. Kortom, wij maken nog steeds goede taxatierapporten en zijn u daarmee graag van dienst.

Op dit moment worden de regels voor een digitale taxatie / hybride taxatie / bureauwaardering aangescherpt en gaan steeds meer kredietvertrekkers niet akkoord wanneer er enkel een bureauwaardering als hybride taxatie wordt aangeboden.

Wij voeren geen geveltaxaties uit en taxeren geen boerderijen en ander agrarisch onroerend

Geveltaxaties worden niet door ons uitgevoerd aangezien wij het object geheel moeten kunnen inspecteren om een gefundeerde waardering te kunnen uitvoeren. Bovendien zijn deze conform de geldende regelgeving niet toegestaan (behalve in een aantal gevallen Bijzonder beheer taxaties). Boerderijen en agrarisch onroerend goed worden niet door ons getaxeerd.

Onze NWWI taxateur / NRVT taxateur is er voor u

Onze NWWI taxateur / NRVT taxateur staat voor u klaar en is bereid om al uw vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op om de NWWI taxatie / NRVT taxatie door te spreken om zo een gepersonaliseerde offerte te kunnen ontvangen.

Uiteraard kunnen we ook direct een afspraak op locatie inplannen voor het opnemen van de woning. Na het voltooien van de NWWI taxatie / NRVT taxatie op locatie ontvangt u binnen 5 tot 7 werkdagen het door u gewenste taxatierapport.

U kunt ons telefonisch en/of via e-mail bereiken. Tevens kunt u het online contactformulier gebruiken om al uw vragen te stellen of direct een gepersonaliseerde taxatieofferte aanvragen.