In dit artikel wordt er een toelichting gegeven over de woning taxatie kosten. Hierbij wordt er een overzicht gegeven van alle aspecten die de totale taxatiekosten voor het Taxatierapport Woning bepalen. Door het verstrekken van de informatie over de woning taxatie kosten wordt u als klant goed op de hoogte gebracht van een van de belangrijkste onderwerpen rondom woningtaxaties. Zo weet u precies wat een (gevalideerd) taxatierapport zal kosten.

Op dit moment zijn onze taxatiekosten extra voordelig. Dit geldt voor alle woningtaxaties en de NWWI taxatiekosten zijn op dit moment ook inbegrepen in het actietarief. De validatiekosten zijn ook inbegrepen.

Taxatie kosten vergelijken

Wanneer u taxateurs en/of taxatiekosten wilt vergelijken dan kan dit een knap lastige klus zijn. Zo zijn er behoorlijk grote verschillen te vinden m.b.t. de hoogte van de taxatietarieven. De prijzen liggen dusdanig ver van elkaar dat het moeilijk is deze te vergelijken.Dit komt doordat vele taxateurs met een super voordelig taxatietarief verschijnen in Google waarbij achteraf blijkt dat zij geen all-in tarief hanteren. Op de eindfactuur kunnen dan diverse extra kosten aan u worden doorberekend..

Welke onderdelen bepalen wat een woning taxeren zal kosten?

Wij zullen u uitleggen hoe een taxateur bepaald wat een woning taxeren zal gaan kosten mits u door hem natuurlijk een taxatie laat uitvoeren. Met deze informatie worden een groot deel van de meest gestelde vragen rondom de kosten van een taxatie woning behandeld. We behandelen de volgende vragen:

 • Wat kost een taxatie?
 • Wat kost een taxateur?
 • Wat kost een NWWI taxatie?
 • Wanneer is een NWWI taxatie nodig?
 • Wat kost een woningtaxatie? Wat valt er onder de woning taxatie kosten?
 • Waarom zijn er behoorlijk wat verschillen te vinden over de kosten van een woningtaxatie?
 • Wat kost een taxatierapport gemiddeld?
 • Wat kost een gevalideerd taxatierapport?
 • Wat zijn de validatiekosten van een taxatierapport?
 • Wat zal een taxatierapport model 2021 kosten?

en natuurlijk beantwoorden we de meest belangrijke vraag:

Wat kost een woningtaxatie bij Amstelstede Makelaardij?

Woningtaxatie kosten & Doelstelling taxatie

Er zijn diverse redenen te benoemen waarvoor men een woningtaxatie wilt laten uitvoeren. Wat het doel van de taxatie ook is, als NRVT taxateur / NWWI taxateur  heeft u gegarandeerd een voordelig, vakkundig en betrouwbaar (gevalideerd) taxatierapport die u gegarandeerd voor het door u gewenste doel. Hier volgt een opsomming van meest voorkomende redenen:

Onze kwaliteitsgaranties

Onze taxateur is een zeer ervaren Register Makelaar Taxateur die is ingeschreven bij het NRVT en VastgoedCert bij de kamers Wonen en Bedrijfsmatig vastgoed. Wij zijn tevens aangesloten bij de NVM (Nederlandse vereniging van Makelaars), MVA (Makelaarsvereniging Amsterdam) en uiteraard als Register Makelaar geregistreerd bij de Stichting VastgoedCert. Verder zijn wij MVA-erfpacht taxateur.

Als NWWI / NRVT taxateur taxeren wij altijd volgens de huidige erkende Europese taxatiestandaarden, regels en richtlijnen. Onze taxaties vallen onder de norm die het NRVT en hypotheekverstrekkers hanteren en zijn ook in lijn met de voorwaarden voor de NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

Hierdoor ontvangt u gegarandeerd een kwalitatief hoogstaand taxatierapport die de juiste woningwaarde weergeeft.

Wilt u meer informatie over de woning taxatie kosten of direct een taxatie aanvragen?

Indien u meer vragen heeft over de woning taxatie kosten en natuurlijk ook als u direct een taxatie wilt aanvragen dan staan wij graag te woord. 

Actietarief

Taxatierapport
slechts € 675,-

Bel ons

Ons telefoonnummer:
020-4535029

Mail ons

E-mailadres:
info@amstelstede.nl

Openingstijden

Maandag t/m Zaterdag
van 9:00 tot 18:00

De taxatiekosten van Amstelstede Makelaardij

Ondanks dat wij Register makelaar en -taxateur zijn kunnen wij de taxatiekosten laag houden. Bij ons betaalt u voor een gewone woningtaxatie nu de helft minder. Dit is een all-in tarief waarbij de genoemde kosten (exclusief de toeslagen) al zijn verwerkt in de prijs. Bij ons vallen bij een taxatie van de waarde van uw woning de taxatie kosten van uw woning enkel hoger uit als er specifieke wensen en/of omstandigheden zich voordoen. Wij moeten hiervoor extra werk verrichten en/of extra gegevens opvragen. U vindt een totaaloverzicht van de mogelijke bijkomende komende kosten op de pagina taxatietarieven.

NWWI taxatie kosten zijn op dit moment hoger

U ontvangt naar keuze een NWWI gevalideerd of niet gevalideerd taxatierapport. De NWWI taxatie kosten zijn gelijk als dat van een taxatierapport zonder de extra validatiekosten. De kwaliteit van onze taxaties en daarmee ieder opgeleverd taxatierapport blijft hetzelfde en is uitermate goed te noemen.

Indien u vragen heeft over de woning taxatie kosten (en natuurlijk ook als u direct een taxatie wilt aanvragen!) staan wij graag te woord. U kunt ons telefonisch bereiken, middels het versturen van een e-mail of via ons online contactformulier.

Specificatie kosten van een taxatierapport

De kosten van een taxateur en daarmee de kosten van een taxatierapport kunnen sterk variëren. Dit is afhankelijk van het type woning, de bouwkundige staat, de complexiteit van de waardering, de geografische locatie en het (voorgenomen) gebruik van de woning. Ook hangen de taxatiekosten af van de expertise en het opleidingsniveau van de taxateur. Een gevalideerd taxatierapport kunt u bijvoorbeeld enkel krijgen als een taxateur is ingeschreven bij het NRVT en aangesloten bij het NWWI.

Onderdelen kosten woningtaxatie

Deze onderdelen bepalen tezamen het tarief van de taxateur en daarmee dus de kosten voor een (gevalideerd) taxatierapport:

 • Honorarium taxateur: Het aantal uur dat een taxateur aan de taxatie besteed.
 • Overheadkosten: softwarekosten taxaties, kosten NVM en NRVT, verzekering, kantoorautomatisering, vervoer en verplichte opleidingskosten.
 • De legeskosten en opvraagkosten: Als taxateur dienen wij een onderzoek in te stellen naar externe factoren die de waarde van de woning kunnen beïnvloeden. Wij vragen bij de gemeente informatie op over het gebruik, de omgeving en bestemming van de woning, bouwverordeningen, vergunningen aan derde etc. Bij een normale woningtaxatie zijn deze kosten vrij laag. Echter kunnen de kosten van een taxatie oplopen wanneer er specifieke bouwkundige en milieu gegevens moeten worden opgevraagd.
 • Kadaster kosten: Opvragen van de kadastrale gegevens is verplicht en zijn inbegrepen, opvragen van aktes etc. zijn bijkomende kosten, deze worden in een aantal gevallen doorberekend.
 • Toeslagen: Voor specifieke taxaties (bijzonder beheer, bijzondere objecten, woning in verhuurde staat of combinatieobjecten, erfpacht) waarbij de taxateur meer tijd kwijt is of extra gegevens moet opvragen. Dit geldt ook voor spoedtaxaties.
 • Validatiekosten: Veel geldverstrekkers vragen om een NWWI gevalideerd rapport. Dit geldt ook voor hypotheken met hypotheekgarantie (NHG). De kosten bedragen € 51,97.
 • BTW: De hoogte van de BTW is afhankelijk van alle voorgaande genoemde kosten.